Fakta Om Efterår

Efterår i Danmark er en skøn sæson for nogle og en våd og kold sæson for andre. I det følgende får du nogle få fakta omkring efterår.

Dvale

Overskriften siger lidt det hele, men efteråret er gerne tiden, hvor alt lige så stille begynder at gå i dvale for at gøre sig klar til vintersæsonen, som er lige rundt om hjørnet. Dette gælder faktisk både for dyreliv og planter. Alt det mad, væske og næring de forskellige dyr har samlet gennem foråret og sommeren, skal være med til, at de kan overleve vinteren, da mange går i hi. 

Planterne suger gerne en masse vand og kommer ind i en periode, hvor de skal bruge så lidt energi som mulig. Det er blandt andet også derfor, de taber bladene.

Mad i naturen

Denne tid er også, hvor du kan finde bær, svampe, nødder m.m. i skoven og langs strandene.

Vejr

Vejret bliver i efteråret lidt hårdere i det og grunden den megen vind, kan du faktisk være heldig at finde rav ved stranden, hvis du leder efter en aktivitet i efteråret.

Det bliver også koldere i temperatuen. På den nordlige side af halvkuglen er der efterår fra september til november, derfor falder temeraturen også derefter.

Regn er også gerne en del af programmet, når efteråret rammer.

Sidens tekst var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet ørestikker. Heraf mærkatet på indhold.

Image: Pixabay, OpenClipart-Vectors
Relaterede indlæg