Hvad Er En Rødkælk?

En rødkælk er en lille spurvefugl, der er kendetegnet ved sin røde brystkasse. Rødkælken hedder også rødhals og er en fugl, du kan finde i stort set alle danske haver. Ud over sin røde hals kan du også kende en rødkælk på dens tynde ben og de store øjne. Større end normalt vel at mærke. Derfor bliver det nævnt som et særligt kendetegn, da rødhalsen ikke er en særlig stor fugl.

Du kan høre rødkælke året rundt. Deres sang er et tegn på, at de kæmper om deres territorier. De bor primært i skove og krat, som de foretrækker, men du kan også finde dem i ældre haver og parker.

Rødkælke er for det meste trækfugle og flyver mod Vest- og Sydvesteuropa og Nordafrika, når vinteren nærmer sig. Mange af hannerne bliver dog tilbage i Danmark, hvis det er en "varm" vinter. Derudover er der også mange rødhalse, der kommer forbi Danmark, men som har bolig i de øvrige skandinaviske lande. 

Deres æg ligner lidt et beskidt æg, da de er hvide med brune pletter og plamager. Selve ungerne klækker ikke med denne ikoniske røde brystkasse, men i takt med at de bliver større, udvikler deres fjer denne farve. 

Jeg håber ovenstående har været med til at gøre dig klogere på, hvad en rødkælk er.

Stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til denne artikel. Hos Perlen Odense kan du købe et stort udvalg af øreringe. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.

Image: Pixabay, JillWellington
Relaterede indlæg