Hvad Er Naturens Dag?

Naturens dag er et årligt arrangement, hvor Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Friluftsrådet arrangerer en mærkedag for naturoplevelser i Danmark.

Formålet med naturens dag er, at det skal åbne naturen for både børn og voksne, der dermed kommer ud og får nogle oplevelser i den danske natur fremfor indendørsaktiviteter.

Naturens dag - Inspirer folk til naturoplevelser

Danmarks Naturfredningsforening indførte naturens dag tilbage i 2004, mens Friluftsrådet kom med som medarrangør i 2010. Naturens dag arrangeres hvert år den anden søndag i september.

I 2020 blev naturens dag afviklet med temaet "vild i naturen", hvor der var fokus op dyre- og plantelivet i naturen. Her i blandt var der fokus på, hvordan man kan skabe mere vild natur der, hvor man bor for at være med til at styrke den vilde mangfoldighed i den danske natur.

Udover de mange arrangementer landet over på selve dagen så arrangerer Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet løbende arrangementer i ugen op til i de danske skoler og dagtilbud. 

Omkring en kvart million danskere deltager årligt i naturens dag. De fleste deltager i de løbende aktiviteter i ugen op til selve dagen, hvor omkring 70.000 mennesker besøger de mange aktiviteter.

Arrangementet og udførelsen af naturens dag støttes af Nordea-fonden. Fra 2017-2020 støttede Nordea-fonen naturens dag med 4.120.000 kr. 

Naturens dag blev i 2020 ikke lige så udbredt som i de andre år, da en række restriktioner begrænsede mulighederne for arrangørerne. Håbet er dog, at naturens dag i 2021 kan blive lige så bredt udrullet, som den var det i 2019.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik på avXpertens enorme webshop, hvor du også kan finde tilbehør til elektronik som fx en gaming stol eller måske en smartphone holder til bilen.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg