Hvad Laver Man Til Spejder? Guide

Spejder er en af de ældste dele af det danske foreningsliv. Man kan stort set ikke finde en familie, der ikke har haft en spejder på et eller andet tidspunkt. Spejdere er stadig en meget udbredt fritidsaktivitet, ligesom at det har været det i rigtig mange år. 

Hvad laver man til spejder? Spejdere er meget ude i naturen, hvor de lærer en masse om samarbejde og at udfordre sig selv og hinanden. Spejdere bruger meget tid på fysisk aktivitet, både på ture og på spejderlejre. Spejdere lærer også en masse om naturen, førstehjælp, kort og kompas, at binde knob og meget mere, der er godt at kunne, når man opholder sig meget i naturen. 

Der er altså rig mulighed for at blive en rigtig outdoor-type, hvis man har været spejder. Nogle steder kan man allerede begynde som en 3-årig til spejder, men de fleste steder skal man altså være fyldt de seks år, altså omkring det tidspunkt, hvor man starter i skole. 

Mange starter også senere, og der er ikke nogen udløbsdato for, hvornår man er blevet for “gammel” til at starte til spejder. 

Som spejder er det forskelligt, hvor meget man mødes. Nogle mødes en enkelt gang i ugen, nogle to gange. Herudover kommer der også diverse ture, lejre og lignende, der kommer nogle gange om året.

Image: Maël BALLAND
Relaterede indlæg